Grand Canyon Visitor Center

Grand Canyon Visitor Center

National Park Service

Loven Contracting served as the Design-Build Contractor for the National Park Service Visitor Center renovation and theater addition at the South Rim of Grand Canyon National Park.
Working closely with the National Park Service, our team helped design and install a terrazzo “river” which has become a favorite attraction in the Vistor Center. The Loven Project team also collaborated with National Park Service to install several educational interpretative elements, such as Science on a Sphere, into the Visitor Center. As a part of the Visitor Center’s expansive renovation effort, a 248-seat theater, approximately 3,100 SF, was added onto the existing Center’s footprint.
Over four million visitors a year tour the Park and a vast majority of those visitors went through this visitor center, which is immediately adjacent to the project, during construction. The Loven team worked very closely with the National Park Service to schedule the construction so that there would be minimal disruption to the Park’s Visitor Experience.

UA-120321641-1